علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک
علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک و شناسایی قطعاتی که باید در زمان بروز این مشکل بازدید شوند، ابتدا باید بدانیم که گیربکس ممکن است با مشکلات مختلفی مواجه شود که تشخیص آنها گاهی دشوار است. اختلال در عملکرد گیربکس میتواند رانندگی را با مشکلات متعددی مواجه کند و حتی در برخی موارد، رانندگی را غیرممکن سازد.
یکی از مشکلات رایج گیربکس، شکستگی پوسته آن است. پوسته گیربکس بخشی از سیستم گیربکس است که وظیفه انتقال نیرو و حرکت از موتور به چرخها را بر عهده دارد. تشخیص آسیبدیدگی این قطعه نیازمند تخصص تکنسینهای مجرب است. معمولاً رانندگان نمیتوانند با مشاهده نشانههای خرابی گیربکس، نوع مشکل را تشخیص دهند و برای رفع آن اقدام کنند.
در صورت بروز شکستگی پوسته گیربکس، باید به بررسی قطعاتی مانند بلبرینگها، شفتها و یاتاقانها پرداخت تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
بررسی دقیق علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک
چندین مورد سبب می شوند که پوسته گیربکس دچار آسیب دیدگی شوند. رایج ترین دلایل آسیب دیدگی پوسته گیربکس عبارتند از:
اعمال تنش های مکانیکی و حرارتی
تنش های مکانیکی، نقش مهمی در آسیب دیدگی پوسته گیربکس دارد و در موارد متعددی عامل اصلی آسیب دیدگی پوسته گیربکس هستند. تنش های مکانیکی مثل ضربه، لرزش و نیروهای فشاری و کششی به همراه تنش های حرارتی مثل تغییرات دمایی یهویی و افزایش دمای شدید سبب شکستگی پوسته می شوند. این تنش ها گاهی به دلیل وضعیت نامناسب رانندگی مانند مسیرهای صعب العبور، سرعت بالا، وضعیت محیطی ناپایدار و … سبب مقاومت کمتر و حساسیت بیشتر پوسته گیربکس می شوند.
آسیب های زیست محیطی، علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک
مواردی مانند صدمات زیست محیطی سبب شکستگی پوسته گیربکس می شوند. منظور از صدمات زیست محیطی مواردی مانند رطوبت، نمک، اسید و … می باشد. این موارد به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با پوسته در تماس هستند و سبب ضعیف شدن مواد سازنده و شکستگی آن می شوند. زمانی که خودرو در آب و هوای بسیار مرطوب و نمکی حرکت می کند، دچار زنگ زدگی و فرسایش در قسمت های مختلف می شود که یکی از این قسمت ها، پوسته گیربکس می باشد. در این وضعیت حتی ممکن است پوسته با مشکل شکستگی مواجه شود.
مسیرهای دشوار و صعب العبور حرکت و یا شرایط بد رانندگی
یک علت شکستن پوسته گیربکس ، مسیرهای دشوار رانندگی می باشد. منظور از شرایط بد رانندگی مواردی مانند بارگذاری بیش از اندازه، رانندگی در شیب های تند، جاده های طولانی و بد مسیر و … می باشد. این موارد سبب می شود که فشارهای غیرمتوازن و تنش های زیاد روی پوسته گیربکس سبب شکستگی پوسته گیربکس شوند.
علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک
علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک: اگر ساختار گیربکس و طراحی اولیه آن مشکل داشته باشد در نقاط حساس گیربکس، ضعفی ایجاد می شود که این مسئله سبب شکستگی پوسته می شود. این نقص ممکن است به دلایل مختلفی مانند طراحی و تولید، اجرای اشتباه و اشتباهات در پروسه ساخت و … رخ دهد. اگر از تجهیزات مناسبی استفاده شود و بر روی نقاط ضعف کار شود و این نقاط تقویت شود و به رعایت استانداردهای صنعتی در طراحی و ساخت گیربکس توجه شود، این مشکل بوجود نمی آید.
مشکلات و اشتباهات بوجود آمده در زمان ساخت گیربکس
یک علت شکستن پوسته گیربکس ، مشکلات و اشتباهات بوجود آمده در زمان ساخت گیربکس می باشد. اشتباهات در انتخاب مواد و پروسه تولید گیربکس سبب می شوند که پوسته گیربکس فاقد کیفیت لازم باشد و این مسئله موجب مقاومت پایین پوسته می شود. در نتیجه پوسته گیربکس با کوچکترین مشکلی دچار شکستگی می شود. اگر از فولاد بی کیفیت استفاده شود، جوشکاری ضعیف انجام شود، استانداردها در ساخت گیربکس رعایت نشود و … مشکل شکستگی گیربکس بوجود می آید.
فشارها و نیروهای غیرمتوازن
یک علت شکستن پوسته گیربکس ، فشارها و نیروهای غیرمتوازن می باشد. این فشارها تحت تأثیر مواردی مثل نقص در طراحی یا ساخت، نقص در نصب و نگهداری، استفاده نادرست از خودرو و … می باشند. اگر در زمان تعمیرات گیربکس، خطایی رخ دهد و یا اینکه سرویس در زمان مناسب انجام نشود، فشار زیادی بر روی پوسته گیربکس وارد می شود و این مسئله زمینه ساز شکستگی گیربکس می شود. اگر بار زیادی بر روی خودرو سوار شود، فشارهای ناشی از بار اضافی به قسمت های مختلف خودرو وارد می شود و این مسئله سبب می شود که قطعاتی از جمله پوسته گیربکس آسیب ببینند.
نشانه های شکستگی پوسته گیربکس اتوماتیک چیست؟
با توجه به علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک ممکن است نشانه های شکستگی پوسته متفاوت باشند. اما بارزترین نشانه های شکستگی پوسته شامل موارد زیر است:
- از دست دادن توانایی انتقال نیرو به منزله این است که مشکلی در گیربکس بوجود آمده است که یکی از این مشکلات ممکن است شکستگی پوسته باشد. زیرا شکستگی پوسته سبب کاهش راندمان خودرو می شود.
- توقف ناگهانی و از کار افتادن خودرو، چندین دلیل دارد که یکی از آنها شکستگی پوسته است. البته با دیدن توقف ناگهانی خودرو نمی توان احتمال داد که پوسته شکسته است. زیرا ممکن است دلایل دیگری سبب بروز این مشکل شده باشد.
- اختلال در رانندگی می تواند نشان دهنده مشکلات گیربکس باشد که یکی از دلایل آن، شکستگی پوسته می باشد. توجه داشته باشید که شکستگی پوسته، ممکن است خطرناک باشد و مشکلاتی را در حین رانندگی ایجاد کند که این مشکلات در مواردی خطرناک هستند و حادثه آفرین می باشند.
روش های پیشگیری از شکستن پوسته گیربکس
حال که با علت شکستن پوسته گیربکس اتوماتیک آشنا شدیم و پیامدهای بروز این مشکل را درک کردیم، بهتر است به نکاتی توجه کنیم که از بروز مشکل شکستگی پوسته گیربکس جلوگیری کنیم:
- سرویس به موقع سبب می شود که از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری شود. اعمال تنظیمات مختلف برای گیربکس در افزایش طول عمر پوسته مؤثر است.
- رانندگی احتیاط گرانه و پرهیز از حرکت در مسیرهای نامناسب در حد امکان در افزایش طول عمر قطعات مختلف خودرو مانند پوسته گیربکس نقش دارد.
- تعمیرات و تعویض به موقع قطعات معیوب گیربکس سبب می شود که قطعات دیگر گیربکس دچار مشکل نشوند. حتی عملکرد برخی از قطعات به عملکرد گیربکس خودرو وابسته است و خرابی آنها، تأثیر منفی بر روی قطعات گیربکس دارد. بنابراین هر مشکلی از خودرو را باید در اولین فرصت حل کرد و تعمیرات را به تعویق نیانداخت.