علائم خرابی گیربکس

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس دستی یا دنده ای

علائم خرابی گیربکس دستی شامل تأخیر در عملکرد، نشت مایعات، بوی سوختگی، و صداهای غیرعادی است. گیربکس‌ها ممکن است با مشکلات متعددی مواجه شوند که اغلب قابل حل هستند. البته، برای رفع مشکلات پیچیده گیربکس باید به تکنسین‌های مجرب و حرفه‌ای مراجعه کرد. گیربکس دستی همانند گیربکس اتوماتیک در زمان خرابی نشانه‌هایی از خود بروز می‌دهد که به رانندگان کمک می‌کند سریع‌تر به خرابی گیربکس خود پی ببرند و برای تعمیرات به تعمیرگاه مراجعه کنند. برخی از نشانه‌های معیوب شدن گیربکس دستی عبارتند از:
  1. تأخیر در عملکرد گیربکس: اگر گیربکس به‌درستی عمل نکند و در تغییر دنده‌ها تأخیر داشته باشد، این می‌تواند نشانه‌ای از خرابی باشد.
  2. نشت مایعات: نشت مایعات از زیر خودرو می‌تواند نشان‌دهنده مشکل در گیربکس باشد.
  3. بوی سوختگی: احساس بوی سوختگی از خودرو می‌تواند به دلیل داغ شدن بیش از حد روغن گیربکس باشد.
  4. صداهای غیرعادی: شنیدن صداهای غیرعادی مانند وزوز یا دنگ‌دنگ هنگام حرکت خودرو می‌تواند نشانه‌ای از خرابی گیربکس باشد.

تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک

تماس و مشاوره رایگان

09127813565

تأخیر زیاد در کارکرد گیربکس دستی

اولین علائم خرابی گیربکس دستی ، تأخیر زیاد در کارکرد گیربکس دستی می باشد. گیربکس باید سریعاً به کنش رانندگان، واکنش نشان دهد. در صورتی که تعویض دنده دیر انجام شود، حتماً گیربکس دستی دچار مشکل شده است. موارد متعددی ممکن است منشاء این مشکل باشند که از جمله آنها می توان به آلودگی روغن گیربکس، نگهداری نادرست گیربکس، نفوذ ناگهانی آب به سیستم گیربکس به علت افتادن خودرو در آب و … اشاره نمود. در صورتیکه این مشکل به موقع حل نشود، گرمای شدیدی در گیربکس ایجاد می شود که این گرما، گیربکس را کاملاً از بین می برد.

نشت مایع در زیر خودروی دنده ایعلائم خرابی گیربکس اتوماتیک

گیربکس دستی به گونه ای است که راننده باید به صورت دستی، دنده را عوض کند تا بتواند حرکت خودرو را کنترل کند. این کار توسط اهرم خاصی که معمولاً بر روی کنسول میانی تعبیه شده است، صورت می گیرد. عوض کردن دنده در گیربکس دستی به کمک پدال کلاچ انجام می شود. این سیستم برای بهبود عملکرد خود به روغن نیاز دارد که در صورت وجود مشکل در گیربکس، ممکن است روغن نشت کند. لذا یکی از علائم خرابی گیربکس دستی ، نشت روغن از زیر خودرو می باشد که ممکن است دلایل مختلفی مانند خرابی چرخ دنده ها و خرابی واشر و … داشته باشد.

صداهای غیرعادی از خودروی دنده ای

صداهای غیرعادی که از سمت گیربکس شنیده می شود، نشانه ای از مشکلات گیربکس است. نسبت به رفع این صدا بی تفاوت نباشید و در اولین فرصت برای رفع مشکل دست به کار شوید تا مانع از شدت یافتن مشکل شوید. هر اندازه که صدا شدیدتر باشد، احتمالاً مشکل گیربکس شدیدتر است.

خوب کار نکردن پدال کلاچ در گیربکس دستی

یکی از علائم خرابی گیربکس دستی ، درست کار نکردن پدال کلاچ می باشد. این مشکل احتمالاً ناشی از تنظیم نبودن سیستم کلاچ می باشد. به طور مثال قطعی سیم کلاچ می تواند دلیل این مشکل باشد. چنانچه کلاچ زیاد پایین است، احتمالاً مایع هیدرولیک نشتی می کند و یا اجزای سیستم هیدرولیک دچار مشکل شده است. اما در صورتیکه کلاچ زیاد بالا است، احتمالاً دیسک یا صفحه کلاچ خراب شده است و باید عوض شود.

تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک

حرکت نکردن خودروی دنده ای در وضعیت دنده

یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس دستی ، به حرکت نیفتادن خودرو در حالت دنده است. قاعدتاً خودرو باید زمانی که در دنده یک است، حرکت کند، اگر این اتفاق رخ ندهد، سطح روغن گیربکس کم شده است. در صورتیکه سطح روغن کم نیست و همچنان خودرو در دنده یک حرکت نمی کند، باید موارد دیگر را بررسی نمود. بهتر است برای بررسی تخصصی تر به تعمیرگاه مراجعه کرد.

کاهش قدرت گیربکس دستی

در صورتیکه پیشرانه خوب کار می کند اما خودرو به صورت قدرتمند کار نمی کند و کم می آورد، باید گیربکس را بررسی نمود. ممکن است خرابی اجزای داخلی گیربکس و نشتی روغن سبب شود که گیربکس فاقد قدرت لازم باشد. این مشکل می تواند زمینه ساز داغ شدن گیربکس باشد. داغ کردن گیربکس موجب می شود که اجزای داخلی آن صدمه ببینند. این مسئله حتی ممکن است به خرابی کلی گیربکس ختم شود.

لرزش خودروی دنده ای و زیاد شدن دور موتور آن

یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس دستی ، لرزش خودرو و افزایش دور موتور می باشد. در صورتیکه لرزش های شدیدی را خودرو احساس کرده باید احتمال دهید که اجزای گیربکس دچار ساییدگی شده اند. در چنین شرایطی باید اقدام به موقع را انجام دهید. در صورتی که گربکس کهنه باشد و یا روغن گیربکس به اندازه لازم نباشد، قسمت های گوناگون آن دچار سایش می شود که به دنبال آن اصطکاک زیادی ایجاد می شود. بنابراین اگر شاهد هستید که دور موتور بالا رفته و خودرو به شدت می لرزد، به بررسی گیربکس اقدام کنید.

سخت جا رفتن دنده، از علائم خرابی گیربکس دستیتعمیرگاه تخصصی گیربکس

دنده ای که به درستی و آسانی جا نمی رود، به راننده اعلام می کند که دچار مشکل است. کهنگی کلاچ، یکی از مشکلاتی است که سبب آسان جا نرفتن دنده می شود. فرسودگی یا صدمه دیدن یکی از همگام سازهای گیربکس می تواند علت بروز این مشکل باشد. همچنین مواردی مانند نقص شیفتر دنده، فرسودگی یا شکستگی قطعات داخلی و کثیفی روغن گیربکس از دیگر دلایلی هستند که باعث بوجود آمدن این مشکل می شوند.

سروصدای خودروی دنده ای در وضعیت خلاص، از علائم خرابی گیربکس دستی

اگر صدای غیرعادی در زمان خلاص بودن خودرو شنیده می شود، احتمالاً مشکلی برای گیربکس بوجود آمده است. گاهی حل این مشکل به آسانی تعویض روغن گیربکس است. اما چنانچه مشکل پابرجا بود، باید موارد دیگری از سوی تکنسین ها بررسی شوند. به طور مثال آسیب دیدگی چرخ دنده ها سبب می شوند که خودرو در وضعیت خلاص به صدا بیفتد.

روشن شدن چراغ چک، از علائم خرابی گیربکس دستی

زمانی که چراغ های هشدار در داشبورد روشن شوند، یعنی در قسمت زیر کاپوت اختلالی بوجود آمده است. یکی از مشکلات احتمالی، خرابی گیربکس می باشد. البته روشن شدن چراغ چک، دلایل زیادی می تواند داشته باشد که تنها یکی از آنها، خرابی گیربکس است. اگر گیربکس بسیار داغ شود، احتمالاً سنسورها خراب شده اند. این مسئله ممکن است به دلیل لرزش گیربکس رخ داده باشد. به هر حال باید خودرو به یک تکنسین مجرب و متخصص نشان داده شود تا با بکارگیری ابزار لازم و تکیه بر تخصص و تجربه تکنسین بتوان عیب یابی گیربکس را به درستی انجام داد و سپس اقدامات موردنیاز برای تعمیرات گیربکس انجام شود.

علائم خرابی گیربکس

تماس و مشاوره رایگان

09127813565

اشتراک گذاری این مقاله با :

مقالات مرتبط