آیا می دانید تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است؟

تعمیر گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: ساختار گیربکس اتوماتیک با گیربکس دستی دارای تفاوت بسیار زیادی است. این تفاوت ساختاری منجر به تفاوت عملکردی می شود. گیربکس اتوماتیک که به اختصار AT نامیده می شود، دارای اجزای متفاوتی است که بیشتر این اجزاء، در گیربکس دستی وجود ندارند.

هر خودرویی دارای گیربکس خاصی می باشد. انتخاب گیربکس برای خودرو با توجه به نوع خودرو، کلاس خودرو و وزن خودرو و … انجام می شود. گیربکس های اتوماتیک در چندین نوع شامل گیربکس AT ( اولین نسل از گیربکس های اتوماتیک )، گیربکس AMT، گیربکس DCT، گیربکس ترتیبی یا Sequential، گیربکس ضریب متغیر یا CVT و … وجود دارند که هر یک عملکرد متفاوتی دارند. هر یک از این گیربکس ها دارای نقاط قوت و ضعف خاصی می باشند.

تعمیر گیربکس اتوماتیک

بیشتر بخوانید…

تماس و مشاوره رایگان

09127813565

امتیازات متعددی که ساختار گیربکس اتوماتیک دارد:

تعمیر گیربکس اتوماتیک
تعمیر گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: ساختار گیربکس اتوماتیک ، مزایای زیادی را برای خودروداران ایجاد کرده است و رانندگی را راحت تر کرده است. با وجود گیربکس اتوماتیک، دیگر لزومی به تعویض دنده نیست و این مسئله، یک حسن بزرگ می باشد.

گیربکس اتوماتیک، سبب کاهش میزان استهلاک خودرو می شود. آمارها نشان می دهد که گیربکس اتوماتیک می تواند تعداد تصادفات صورت گرفته در طول یک بازه زمانی مشخص را کاهش دهد. گیربکس اتوماتیک در مقایسه با گیربکس دستی حساس تر می باشد.

اگر در استفاده از گیربکس اتوماتیک، دقت لازم صورت نگیرد مشکلات زیادی برای آن بوجود می آید که یکی از آنها، کاهش طول عمر گیربکس است. بنابراین با توجه به حساسیت ساختار گیربکس اتوماتیک در زمان خرابی آن باید به تعمیرگاه های مجرب و متخصص مراجعه نمود.

دسته بندی گیربکس اتوماتیک بر اساس کارکرد و ساختار

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: گیربکس اتوماتیک را با توجه به ساختار و کارکردی که دارند به چندین نوع طبقه بندی می کنند که ساختمان آنها را بررسی می کنیم:

ساختمان گیربکس اتومات مبدل گشتاور

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: این گیربکس، پرکاربردترین گیربکس های اتومات است که تمایل زیادی برای نصب آن در کارخانه ها به عنوان گیربکس فابریک خودروها وجود دارد. در این گیربکس، کلاچ کار تعویض دنده را انجام نمی دهد و یک کوپل سیال هیدرولیکی یا یک مبدل گشتاور برای انجام این کار انتخاب شده است. این کار به واسطه اتصال این سیستم به واحد کنترل الکتریکی موتور صورت می گیرد.

ساختار گیربکس اتوماتیک دائم التغییر (CVT) | تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است

این گیربکس با کمک قرقره هایی با عرض متغیر و تسمه موجب عوض کردن دنده می شود. این مسئله سبب می شود که تایم شتاب گیری خودرو بیشتر شود. ساختمان این گیربکس در دو نوع هیدرو استاتیک و تورویدال می باشد. خودروهای زیادی در کارخانه با استفاده از این گیربکس تولید می شوند.

تعمیر گیربکس اتوماتیک

ساختمان گیربکس دو کلاچ (DCT) | تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است

این گیربکس، ادغامی از گیربکس اتوماتیک و دستی می باشد که عملکرد بسیار خوبی را ارائه می دهد. در این گیربکس، عوض کردن دنده به واسطه دو شفت مستقل انجام می شود. یکی از شفت ها، مختص دنده های زوج و یکی دیگر از شفت ها، مختص دنده های فرد می باشند. کلاچ این دو، متفاوت می باشد. بسیاری از خودروهای پرطرفدار مانند Ford Fiesta از این گیربکس برخوردار هستند.

ساختار گیربکس اتوماتیک نیمه اتوماتیک (SAT)

این گیربکس دارای یک کلاچ معمولی به اضافه ی یک سیستم تنظیم دنده می باشد. کلاچ ها به واسطه الکترو هیدرولیک عمل کرده و جهت تغییر از سنسورها، پردازنده ها، تکنولوژی پنوماتیک و محرک ها استفاده می شود. خودروی آئودی A5 از جمله خودروهایی است که با این گیربکس تولید شده است. قطعاً مزایای گیربکس های نیمه اتوماتیک کمتر از مزایای گیربکس های اتوماتیک می باشد. اما گیربکس هایی که کاملاً اتوماتیک نیستند، دست خودروداران را برای مهار و کنترل خودرو بیشتر باز می گذارند.

تعمیر گیربکس اتوماتیک

ساختمان گیربکس تیپ ترونیک

این گیربکس، نخستین بار بر روی خودروی پوشه کار گذاشته شد. با مکانیزم خاص این گیربکس می توان خودرو را سریعاً از وضعیت اتوماتیک درآورده و خودرو را بهتر مهار نمود. یعنی این خودرو، امکانی را فراهم نموده که راننده ضمن بهره مندی از مزایای خودروی دنده اتوماتیک بتواند از قابلیت های گیربکس دستی نیز بهره مند شود و هر زمان که بخواهد خودرو را مطابق با حالت دلخواه خود حرکت دهد.

ساختمان گیربکس DSG | تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است

تعمیر گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: ساختار گیربکس اتوماتیک دی اس جی به ساختمان گیربکس دبل کلاچ، شبیه است. اما معایبی که در گیربکس دبل کلاچ وجود دارد در گیربکس دی اس جی وجود ندارد. تکنولوژی دی اس جی در حکم یک انتقال دهنده مرطوب، کلاچ ها  را چرب کرده و سبب روان ماندن آنها می شود. در نتیجه، سیستم جعبه دنده دارای حداکثر طول عمر خواهد بود و دنده به صورت کاملاً روان تر و نرم تر حس خواهد شد. خودروهای متعددی مانند بی ام و m3  ، دارای این گیربکس می باشند.

آشنایی با ساختار گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: گیربکس اتومات دارای قسمت های گوناگونی است که از جمله آنها می توان به قسمت هایی مانند آکومولاتور، رینگ، سلکتور تعویض دنده، خورشیدی، اهرم دنده پارک، واسطه ها، شفت ها، گاورنرها، درپوش ها، پیج و رگلاژ باند، قفسه، پوسته، کلاچ هیدرولیکی، کلاچ یک طرفه، باند ترمزی، آکومولاتور، تورک کنورتر، لوله انتقال روغن، رگولاتور فشار، پمپ اولیه، سوپاپ تعویض و … اشاره نمود. هر یک از این قطعات، نقش مهمی را انجام می دهند تا گیربکس اتوماتیک به خوبی کار کند.

بعضی از این قطعات به صورت مکانیکی و برخی دیگر به صورت هیدرولیکی می باشند که هر یک اهمیت خاص خود را دارند.

کارکردهای گوناگون چرخ دنده های گیربکس اتومات

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است: با ساختار گیربکس اتوماتیک به خوبی آشنا شدیم. بررسی دقیق ساختمان هر یک از انواع گیربکس ها، به زمان زیادی نیاز دارد و ممکن است از حوصله برخی از مخاطبان گرامی خارج باشد.  کارکردهای گوناگون دنده های گیربکس اتومات شامل موارد زیر است:

  • زمانی که خودرو در وضعیت درایو است، همه ضراب دنده رو به جلو را درگیر می کند. یعنی گیربکس قادر است در صورت نیاز میان طیف دنده های خود جابه جا شود. گیربکس های شش سرعته اتوماتیک، متداول ترین تعداد دنده ها می باشند.
  • قفل کردن در دنده سه و یا ایجاد محدودیت برای قرارگیری روی دنده یک، دو و سه برای ایجاد قدرت و کشش موردنیاز برای حرکت در شیب تند
  • قفل کردن گیربکس در دنده دو یا ایجاد محدودیت برای قرارگیری در دنده یک و دو برای حرکت در مسیری با شیب تند و رانندگی در شرایطی با آب و هوایی سخت

تعمیر گیربکس اتوماتیک چگونه است

تماس و مشاوره رایگان

09127813565

اشتراک گذاری این مقاله با :

مقالات مرتبط